hei@mageibalanse.no 907 87 329

Rare symptom knytta til IBS og mageproblem

by Ingvild on november 11, 2015
11. november 2015

Mange med irritabel tarm og liknande mageproblem har ofte såkalla ekstrasymptom. Dette er symptom som oppstår i andre delar av fordøyelsessystemet eller i andre delar av kroppen, og er ofte kvalme, halsbrann og sure oppstøt.

Men det er også ei rekke andre symptom som personar med mageproblem opplever oftare enn andre, som:

 • hovudpine
 • ryggsmerter
 • hyppig vannlatingSymptoms
 • utmattelse
 • dårleg ånde/dårleg smak i munnen
 • søvnvanskar
 • muskelverk
 • kalde, klamme hender
 • hjertebank
 • svimmelheit
 • smerter under menstruasjon eller samleie

heart-665091_1280Desse symptoma er dessverre vanlege i den moderne verden og resulterar gjerne i andre diagnosar. Det er usikkert kvifor desse ekstrasymptoma oppstår, men det forskes på om dei kan ha noko med nervesystemet og immunforsvaret å gjera. Matsensitivitet kan også vera ein faktor, i tillegg til lekk tarm, der små delar av maten ein et lekk ut av tarmen.

Ei trøst er at desse ekstrasymptoma også vil bli redusert eller forsvinn dersom du balanserar magen og får kontroll på dine mageplager.

Er du fortsatt usikker på korleis du skal gripa an dine eigne mageproblem eller fri deg frå symptoma? Eg har breid erfaring med irritabel tarm og alt som det omhandlar. Eg er også utdanna Helsecoach for å hjelpa nettopp deg med dine mageproblem. Om du synes dette er litt skummelt eller ubehageleg å snakka om, oppfordrar eg deg å ta kontakt med meg, eller melda deg på for ein gratis konsultasjon. Du vi da få ein innsikt i kva helsecoaching er og korleis dette fungerar, så tek me det der frå.

 

Kjelde

Ett tilbakepek på “Rare symptom knytta til IBS og mageproblem”

 1. Lisa sier:

  Tror nok dette har blitt vanligere enn før anntatt, og at det er grunnen til et hav av sykdommer og betennelsestilstander. Har hatt disse plagene lenge, og nå har jeg fått lavt stoffskifte. Begynte og lese meg opp på emnet, og funnet ut at alle gift stoffene i maten samt klorstoffer i vann har skylda. En av erstingene er nok glysofat(round up) som brukes til bl.a hvete,sukkeroer og ris for å hurtig modne plantene, da de produserer flere korn i prossesen der de modnes/dør. Dette sprayes over hele kornet, og det er rester av dette i både mat og en del drikkevann. Det er forslag om å forby dette f.o.m 1 juli nå i år. Men usikkert. Såkalt gluten allergi oppsto etter at dette begynte å bli tatt i bruk. Klorstoffer dreper bakterier ved og bryte ned proteinene rundt cellene. Immunsystemet ligger jo i den viktige bakteriefloraen vi har(skal ha) i tarmen. Jeg har hjemme et akvarie. Når jeg skifter på dette så må jeg tilsette et middel fra dyrebutikken (aqua safe) som nøytraliserer klorstoffene fra spring vannet. Hvis ikke blir fiskens slimhinner irriterte/ødelagte og fisken blir mottakelig for sykdommer. Noen fiske egg vil ikke en gang klekke i spring vann pga klor innholdet. Magen vår består av en slimhinne med en bakteriebarriere med gode bakterier som beskytter kroppen vår mot sykdomsfremkallende bakterier. Når en tilfører dette systemet en coktail av både klorstoffer og kjemiske sprøytemidler trenger en vel egentlig ikke være forsker for å forstå at dette ikke er bra. Selv har jeg nå gått over til hovedsakelig økologiske produkter. Spes de nevnte over. Og begynt å ta vitamin og mineraltilskudd samt hente vann fra et oppkomme for drikke. Tenker også å prøve å få tak i fersk upasteurisert melk fra økologisk bonde, og syrne den for å få bygget opp igjen tarmfloraen som er så viktig. Da pasteuriseringen også fjerner det meste av de viktige bakteriene i melka. Vurderer også å sette inn filter i dusjen. Eller få tak i noe som nøytraliserer klor i badevannet, da klor også lett opptas gjennom huden. Huden tar opp omgivelsene mer enn man før har trodd. En kan prøve og legge en knust fedd hvitløk mot fotsålen å gå litt med den. Etter ei stund kjenner man hvitløkssmaken i munnen. Jeg ble egentlig lei meg når jeg fant ut disse tingene. Vi forgifter vår egen mat i den grad at vi blir varig syk av det. Få protesterer, og ingen reagerer før det har gått for langt. Folk går rundt med smerter i hele kroppen, bettennelsestilstander som minner om forgiftningssymptomer. Håper denne trenden snur nå snart. At vi kan gå tilbake til den rene kortreiste maten. Utvalg og holdbarhet blir nok noe mindre, men til gjengjeld blir maten medisin til kroppen i stedet for det motsatte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Meld deg på mitt Nyheitsbrev

 

Utdanna ved Institute for Integrative Nutrition